Om Återbrukslabbet

Återbrukslabbet ger avställd labbutrustning nytt liv i skolan. Modern utrustning ökar undervisningens relevans, avlastar skolbudgetar, sparar planetens resurser och gör lärandet roligare. Företag har möjlighet att donera utrustning, inventarier och förbrukningsmaterial som de själva inte längre har nytta av. Lärare har möjlighet att efterfråga sådant som de behöver för att bedriva inspirerande och kvalitativ undervisning.

Återbrukslabbet har utvecklats i samarbete mellan STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringslivet och samhället) och elever som läser till gymnasieingenjör med inriktning mot mjukvarudesign på NTI Gymnasiet i Uppsala. All kodning har utförts av ett team om fyra elever under 10 veckors praktik, våren 2024.

Hösten 2024 utvärderas den första versionen av Återbrukslabbet av en testgrupp baserad i Uppsala, varpå ett nytt team med elever fortsätter att utveckla verktyget under våren 2025. Hösten 2025 planeras verktyget vara redo att tas i bruk nationellt.

Utvecklare våren 2024:

Simon Clavensjö, simon@clavensjo.se, LinkedIn, Github, portfolio

Planerar att plugga datavetenskap i Stockholm 2024/2027. Intresserad av backend-utveckling.

Lukas Gustafsson, lukashansgustafsson@gmail.com, LinkedIn, Github, portfolio

Planerar att plugga pedagogik i Uppsala 2024/2025 och sedan plugga till danslärare. Intresserad av frontend-utveckling och design.

Mohamad Hamdan, Hamdan756@icloud.com, LinkedIn, portfolio

Mönstrat och kommit in så kanske gör värnplikten, sökte frivilligt vilket betyder att jag kan välja. Jag kollar även vidareutbildningar inom mjukvaruutveckling inriktning frontend och design. Funderar även på att börja jobba direkt.

Ambjörn Hogmark, ambehog04@gmail.com, LinkedIn, portfolio

Under kommande år fram till 2029 hittar du mig mest troligt i Stockholm där jag kommer att studera teknisk fysik. Inom mjukvarudesign föredrar jag att arbeta med backend-utveckling men behärskar även frontend.


Om du har frågor, eller vill ge feedback på verktyget, vänligen skriv en rad till erik.allard@stuns.se